Computermonitors

Computermonitors

Een computermonitor, soms monitorarm genoemd, is een uitvoerapparaat dat gegevens in grafische vorm op het aangesloten scherm weergeeft. Gewoonlijk omvat een monitor het beeldscherm, de elektronische schakeling, de behuizing en de stroombron. Het wordt ondersteund door een standaard of voetstukbevestiging. Als de monitor een ingebouwde voet heeft, wordt de monitorarm ofwel bovenop de voet of aan de zijkanten ervan gemonteerd.

monitor

Monitoren kunnen ingebouwd of optioneel zijn. Ingebouwde monitoren zijn ontworpen om te werken met de software die vooraf op de computer in kwestie is geïnstalleerd. De monitor kan ook worden aangeschaft als een externe eenheid met aparte monitorstandaards die via de USB-poort worden aangesloten.

Sommige externe monitoren worden rechtstreeks aangesloten op een VGA-ingang op het moederbord van de computer; andere vereisen een aparte aansluiting via de USB-poort. De meeste externe computermonitoren hebben een hogere beeldresolutie en meer geheugen dan hun interne tegenhangers, maar ze kosten doorgaans meer omdat ze minder betrouwbaar zijn dan interne eenheden. Een USB-monitor werkt echter bijna overal waar een conventionele VGA-monitor kan werken, op voorwaarde dat de twee eenheden gebruik maken van dezelfde aansluiting en de videoweergave-resolutie. van een aantal kleine pixels die in een bepaalde volgorde zijn gerangschikt, waardoor een zeer uniform beeld ontstaat. De rangschikking van de pixels in platte beeldschermen is dezelfde als de rangschikking van de pixels in een LCD-scherm, zodat het contrast en de helderheid niet worden beïnvloed door het feit dat de pixels op een andere manier zijn gerangschikt. Zolang de monitor voldoende contrast en helderheid heeft, zijn de verschillen tussen flat panel monitoren en LCD monitoren minimaal.

Sources for this article:

Contact

NIEUWSBRIEF