Monitor Help

Monitor Help

Een monitor, ook wel monitor genoemd, is een elektronisch uitvoerapparaat dat gegevens in grafische vorm weergeeft aan de invoerzijde. Een monitor omvat doorgaans het scherm, de behuizing en de stroomaansluiting. Het wordt gebruikt om informatie aan eindgebruikers te presenteren, hetzij door het dupliceren van het externe beeldscherm, hetzij door het combineren van een extern beeldscherm met een computer waarop software draait. Monitors hebben verschillende onderdelen, zoals de achtergrondverlichting, CRT, DVI, HDMI en plasmascherm. De meeste monitoren bevatten ook een resolutiemechanisme en een microfoon voor audio-invoer en -uitvoer.

monitor

Dit is het hoofdartikel over computermonitoren. De monitor kan verder worden onderverdeeld in twee grote categorieën, namelijk de beeldverhoudingsmonitor. Bij een beeldverhoudingsmonitor staan er vaste, niet te verplaatsen pictogrammen op het beeldscherm van de monitor. Ze zijn niet echt en vormen slechts een deel van de monitor. Om een beter beeld te krijgen van de monitor en de functies ervan, dient u het bijbehorende hoofdartikel te lezen.

Responstijd zijn de twee factoren die de beeldkwaliteit bepalen. De responstijd is de tijd die het beeld nodig heeft om van actief naar inactief te gaan. Anderzijds wordt de responstijd gemeten in ms, waarbij 100 ms het maximum is. Er zijn nog andere factoren, zoals kleurnauwkeurigheid, uniformiteit, resolutie en de bouwkwaliteit van de monitor, die de prestaties van de monitor beïnvloeden.

Sources for this article:

Contact

NIEUWSBRIEF